Menu
A+ A A-

χωροι υγειονομικου ενδιαφεροντος

Η ΑΦΟΙ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε.  μελετα , κατασκευαζει και δημιουργει χωρους επεξεργασιας τροφιμων , τυποποιησης αγροτικων προιοντων , τυποποιησης ελαιολαδου  , οινου , βροσιμων ελαιων , εσπεριδοειδων  και συναφων ειδων , χρησιμοποιοντας καταλληλα και πιστοποιημενα υλικα και τροπους εφαρμογης τους  .

Πολλές φορές τα τρόφιμα περιέχουν κινδύνους και η κατανάλωσή τους είναι δυνατόν να προκαλέσει ασθένεια στον καταναλωτή. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι παθογόνοι μικροοργανισμοί (π.χ. σαλμονέλες), επικίνδυνες χημικές ουσίες (π.χ. φυτοφάρμακα) ή ξένα σώματα (π.χ. γυαλιά) που μεταφέρονται στα τρόφιμα από τις πρώτες και βοηθητικές ύλες, τον εξοπλισμό, το προσωπικό και γενικά από το περιβάλλον με άμεση ή έμμεση επαφή.

 

Η παραγωγή τροφίμων απαλλαγμένων από τους παραπάνω κινδύνους πρέπει να είναι ο στόχος κάθε επιχείρησης και  μπορεί να επιτευχθεί:

  • Με την εφαρμογή ενός συστήματος διασφάλισης της παραγωγής υγιεινών τροφίμων. Το περισσότερο γνωστό σύστημα είναι το σύστημα HACCP(HazardAnalysisCriticalControlPoints-Ανάλυση Κινδύνων, Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) της επιχείρησης,
  • Με την εφαρμογή Κανόνων Υγιεινής ,
  • Με την σωστή εκπαίδευση του προσωπικού και τέλος,
  • Με τον αποτελεσματικό έλεγχο των προϊόντων  τους.
  •  
  •  

 Η εταιρεια μας , ειναι σε θεση να σας δωσει λυση και κατασκευαστικα αρτια και ολοκληρωμενα εργα , ωστε οι κανόνες Υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζει μια επιχείρηση στο χώρο της παραγωγης (χώροι παραλαβής, αποθήκευσης, προετοιμασίας, επεξεργασίας τροφίμων) για να διασφαλίσει την υγιεινή των τροφίμων που παράγει ή διαχειρίζεται , να ειναι συμβατοι και συμφωνοι με το επιθυμητο αποτελεσμα . Τα μέτρα αυτά έχουν σχέση με τις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης και τον εξοπλισμό της ,  αλλά και με τις διαδικασίες που ακολουθεί ,εχουν σχέση ακομη και με την παραγωγική διαδικασία όπως διαμορφώνονται τα στάδιά της (προμήθεια, μεταφορά, παραλαβή, αποθήκευση, προετοιμασία, επεξεργασία, και διάθεση).

Η πιο αποτελεσματική προσέγγιση στην παρεμπόδιση και τον έλεγχο των τροφοδηλητηριάσεων είναι η εφαρμογή του συστήματος HACCP - ανάλυση κινδύνων και εντοπισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου σε μια παραγωγική διαδικασία.O όρος HACCP είναι ακρωνύμιο του HazardAnalysisCriticalControlPoints (στα ελληνικά προτείνεται σαν δόκιμος ο όρος ΑΚΚΣΕ που είναι ακρωνύμιο του Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου). Το σύστημα αυτό αποσκοπεί στην αναγνώριση των κινδύνων που συνδέονται με οποιαδήποτε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, της αποθήκευσης και της διακίνησης των τροφίμων μέχρι τον τελικό καταναλωτή και στη συνέχεια εφαρμόζει αποτελεσματικές διαδικασίες ελέγχου με σκοπό την παραγωγή υγιεινών και ασφαλών προϊόντων.