Menu
A+ A A-

Απο το 1949 έως σήμερα

Η πορεία μας … έως και σήμερα.

1948 Ίδρυση της εταιρείας με την επωνυμία, τότε, Π. Κωστόπουλος κ Σια Βιομέξ.Ο.Ε. από τον Παναγιώτη Δημ. Κωστόπουλο με αντικείμενο τη κατασκευή μηχανημάτων κονσερβοποιίας και βιομηχανικής παραγωγής.

1955 Η εταιρεία Βιομέξ του Παναγιώτη Δήμ. Κωστόπουλου γίνεται ο βασικός κατασκευαστής και συντηρητής των γραμμών παραγωγής των εργοστασίων Φιξ ,σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , καθώς επίσης και πολλών άλλων εταιρειών κονσερβοποιίας της εποχής , έχοντας 25 εξειδικευμένους τεχνίτες στο χώρο παραγωγής στο Αίγιο και άλλους τόσους περίπου εγκαταστάτες καθώς και τη βοήθεια του άξιου μηχανολόγου Γεωργίου Σακελλαρίου.

1960 Κατασκευή των πρώτων μεταλλικών κτιρίων στη περιοχή της Ναούσης στη Μακεδονία και στο Αίγιο.

1971 Κατασκευή του πρώτου ηλιακού θερμοσίφωνα στο Αίγιο από το Παναγιώτη Δ. Κωστόπουλο και ίδρυση της εταιρείας εκμετάλλευσης ηλιακής ενεργείας Ακτινοθερμικη, καινοτομία της εταιρείας εκείνη τη περίοδο σε αυτό το εντελώς νέο προϊόν ,καθώς τότε σε πολλές περιοχές της νοτίου Ελλάδος γινόταν αναφορά από επαγγελματίες και όχι μόνο, σε μια επιχείρηση από το Αίγιο που χρησιμοποιώντας τον Ήλιο ζέσταινε το νερό στις οικίες … κάτι εντελώς νέο για την εποχή.

1972 Ο Δημήτριος Π. Κωστόπουλος ,μετά από την αποφοίτηση του από τη σχολή τεχνολογικών εφαρμογών Αθηνώναναλαμβάνει την εταιρεία και δίνει νέα δυναμική στις κατασκευές καθώς ξεκινούν συνεργασίες με τις μεγαλύτερες τεχνικές εταιρείες της χώρας.

1978 Ο Μιχάλης Π. Κωστόπουλος ,μετά την αποφοίτηση του και αυτός από τη σχολή βιομηχανικών εφαρμογών και σχεδιασμού εντάσσεται στους κόλπους της εταιρείας και χαράζοντας νέα πορεία η εταιρεία δημιουργεί σημείο λιανικής και χονδρικής πώλησης μεταλλικών προϊόντων στην οδό Κορίνθου 3 στο Αίγιο , με σύγχρονα για την εποχή μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου έως και το 1995 που οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις χτυπήθηκαν από το καταστροφικό σεισμό.

1980-1985 Η  Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΙΟΜΕΞ Ο.Ε. μετονομάζεται σε Αφοι Π. Κωστόπουλοι. Ο.Ε.Β.Ε. , τότε αρχίζει συνεργασία με τον όμιλο Αρφάνη Α.Β.Ε.Τ.Ε και κατασκευάζει κτιριακές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία και στη Κύπρο.

1993 Η εταιρεία αλλάζει νομική μορφή και ονομάζεται  ΑΦΟΙ Π. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ Α.Β.Ε.Ε. επίσης εκείνη τη περίοδο ξεκινά και η κατασκευή ανοξείδωτων δεξαμενών για βιομηχανίες τροφίμων , οινοποιίες , ελαιοτριβεία αλλά και μικρές δεξαμενές για οικιακή χρήση με συγκόλληση αυτών με τη μέθοδο και τεχνολογία tig argon.

1993ο Παναγιώτης Δ. Κωστόπουλος εισέρχεται στην εταιρεία μετά την αποφοίτηση του από σχολή λογιστικών και διοίκησης μονάδων παραγωγής , σήμερα είναι τεχνικός υπεύθυνος παραγωγής και υπεύθυνος του τμήματος προμηθειών της εταιρείας .

1995 η Αφοί Π. Κωστόπουλοι Α.Β.Ε.Ε κατασκευάζει μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής ντοματοπολτού στη Καρδίτσα της Θεσσαλίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο συνολικού εμβαδού 20.000τμ με την επωνυμία Ελβάκο Α.Ε. , η εταιρεία λειτουργεί έως και το 2001 όπου η συγκεκριμένη μονάδα σταματά να λειτουργεί λόγο αντίξοων οικονομικών συνθηκών στο τομέα της επεξεργασίας και εξαγωγής των συγκεκριμένων αγροτικών προϊόντων.

2000 ο Παναγιώτης Μ. Κωστόπουλος γίνεται ενεργό μέλος της Αφοι Π. Κωστόπουλοι Α.Β.Ε.Ε μετά από την αποφοίτηση του από τη σχολή διοίκησης και σχεδιασμού κτιριακών εγκαταστάσεων ,σήμερα είναι υπεύθυνοςποιότητας της εταιρείας και Διευθυντης πωλήσεων της εταιρειας .

2002 Η Αφοί Π. Κωστόπουλοι Α.Β.Ε.Ε συνεργάζεται πια , με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας και μέχρι και σήμερα κατασκευάζει κτίρια βιομηχανίας , εμπορικά κέντρα , πολυώροφα κτίρια και οικίες σε πολλές περιοχές της χώρας .επίσης η εταιρεία έχει να επιδείξει έργα όπως το νέο μουσείο των Δελφών σε συνεργασία με την εταιρεία Ανταίος Τεχνικων Κατασκευων Α.Ε και Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. , τη κατασκευή του μουσείου Ιωαννίνων , τη συνεργασία της με τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη καθώς και πλήθος πολύ αξιόλογων μηχανικών και τεχνικών γραφείων .

2005 Η Αφοί Π. Κωστόπουλοι Α.Β.Ε.Ε εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας κατά ISO 9001-2008 και λειτουργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ISO/IEC 17021.

2006  Η εταιρεία μας έχοντας μεγάλη γνώση επί σειρά ετών στις κατασκευές εξειδικεύεται στις σύμμεικτες κατασκευές , δηλ. στη κατασκευή ισογείων και πολυώροφων κτιρίων (οικίες κ.α.) από μεταλλικά στοιχεία και σκυρόδεμα όπου σήμερα θεωρείται και ο τελειότερος τρόπος δόμησης ειδικά σε περιοχές έντονης σεισμικής δραστηριότητας.

2007 Θάνατος του ιδρυτή της εταιρείας Παναγιώτη Δημητρίου Κωστόπουλου (1917-2007)

2008 Η  Αφοί Π. Κωστόπουλοι Α.Β.Ε.Ε  συνεργάζεται με το μηχανολόγο Παναγιώτη Βεργόπουλο και κατασκευάζει ανυψωτικά μηχανήματα π.χ. Γερανογέφυρες ανύψωσης φορτίων , παρέχοντας αυτομάτως και πιστοποίηση των προϊόντων αυτών .

2008 Συνεργασίες και κατασκευές ξενοδοχειακών μονάδων με τη μορφή μόνιμου συνεργάτη με μεγάλους τουριστικούς ομίλους της χώρας ,όπως Aldemar , Grecotel , Louis , ClubMed κ.α. σε Κω - Ρόδο – Κρήτη – Πελοπόννησο – Ιόνια νησιά – Εύβοια .

2009 Στην εταιρεία εισέρχεται η Κατερίνα Δ. Κωστόπουλου, έπειτα από σπουδές στο οικονομικό πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων . Σήμερα είναι στο λογιστήριο της εταιρείας αλλά και υπεύθυνη στο τμήμα πωλήσεων και aftersale services των ηλιακών συστημάτων Ακτινοθερμική.

2010 Ένταξη της εταιρείας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για επενδύσεις 300.000€ στο τομέα της κατασκευής μεταλλικών κτιρίων και σύμμικτων κατασκευών .

2011 Η εταιρεία μας προχωρεί στον εκσυγχρονισμό του τμήματος ανοξείδωτων δεξαμενών και εγκαθιστά αυτόματη μηχανή συγκόλλησης tig argon και λείανσης ανοξείδωτων δεξαμενών ( οριζοντίου άξονα ), μειώνοντας το κόστος κατασκευής του προϊόντος και ανεβάζοντας το πήχη της ποιότητας στα ύψη . έτσι επιτυγχάνεται αύξηση των πωλήσεων κατά 23% για το 2012 .

2011 έπειτα από δυο χρόνια έρευνας και δοκιμών , κατασκευάζεται από την Αφοί Π. Κωστόπουλοι Α.Β.Ε.Ε. ο πρώτος λέβητας στερεών καυσίμων με το  brandname mpkosto.Η γκάμα πλέον περιλαμβάνει λέβητες βιομάζας και ξύλου τριών η και τεσσάρων διαδρομών από 48kw έως και 120kw , με μια σειρά πιστοποιήσεων από έγκυρα επιστημονικά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας . Η διαδικασία ελέγχεται αυστηρά , σε όλα τα στάδια από το σύστημα ποιότητας ISO 9001-2008 .

2012 Μετά από πολύχρονη συνεργασία με την Αφοί Νικολόπουλοι farm Α.Ε. και την υλοποίηση έργων τα τελευταία 6χρόνια συνολικού εμβαδού 17.000m2 , η εταιρεία μας αναλαμβάνει για λογαριασμό αυτής της ραγδαίος αναπτυσσομένης εταιρείας της περιοχής της Πελοποννησου, ένα ακόμη δύσκολο έργο, σε ότι αφορά τις ιδιαιτερότητες της κατασκευής αυτής , τους νέους μύλους της εταιρείας , με εμβαδό τα 1.300m2 και ύψος 15,70mκαθώς το βάρος του μεταλλικού σκελετού ξεπερνούσε τους 120 μετρικούς τόνους .το έργο παραδόθηκε στη Νικολοπουλοι farm Α.Ε. μέσα σε διάστημα 80 ημερών .

2013 Συμφωνία κατασκευής σύμμικτων κτιριακών εγκαταστάσεων για χρήση τουριστικών καταλυμάτων συνολικού εμβαδού 3.100m2 , για λογαριασμό του μεγαλυτέρου ξενοδοχειακού ομίλου στο νησί της Ζακύνθου με την επωνυμία Ξενος Α.Ε , το έργο παραδόθηκε στον όμιλο Ξένου μέσα σε διάστημα 5 μηνών .

2013 Συμμετοχή στην έκθεση Κορινθία 2013 που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της σωληνουργίας Κορίνθου , με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές νέες συνεργασίες προ των πυλών .

2014 Η Αφοι Π. Κωστοπουλοι Α.Β.Ε.Ε. διαχειριζεται σε διαστημα 3 μηνων , στο διαστημα Ιανουαριος εως Μαρτιος 2014 1.108 μετρικους τονους μεταλλου για κτιριακα και μονο εργα .

Η Αφοι Π. Κωστοπουλοι Α.Β.Ε.Ε. κατασκευάζει:

μεταλλικά κτίρια – ανοξείδωτες δεξαμενές – σύμμεικτες κατασκευές – γερανογέφυρες – αρχιτεκτονικές εφαρμογές – χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος – μελέτη και σχεδίαση κατασκευών.

 

Σήμερα τα ηνία της εταιρείας σταδιακά αναλαμβάνει η τρίτη γενιά της οικογενείας, με νέες ιδέες και δυναμική , άλλα πάνω απ όλα συνέπεια στις αρχές που διέπουν την οικογενειακή αυτή επιχείρηση από το ξεκίνημα της μέχρι σήμερα.

Η εταιρεία μετρά 64 συνεχόμενα έτη ζωής και είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στο μέλλον που επιφυλάσσουν οι εξελίξεις στη χώρα μας .

Η πολιτική της νέας γενιάς της Αφοί Π.Κωστόπουλοι Α.Β.Ε.Ε βασίζεται στο να παράγει ποιοτικές κατασκευές και μέσα από μια οργανωμένη και ελεγχόμενη διαδικασία παραγωγής , με το χαμηλότερο δυνατό κόστος , αλλα με γνωμονα παντα τη ποιοτητα των εργων , να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τις άλλες εταιρείες του κλάδου στο τομέα της κατασκευής μεταλλικών προϊόντων , επίσης δίνει μεγάλη βαρύτητα στη συνεχή εκπαίδευση των στελεχών και του εργατικού δυναμικού της σε νέους τρόπους κατασκευών και στη συνεχή παρακολούθηση των έργων της από κοντά , ούτος ώστε να αποφεύγονται λάθη και καθυστερήσεις και να συρρικνώνεται έτσι ο χρόνος παράδοσης του έργου , αλλά και τέλος να υπάρχει και το τέλειο στατικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

 

                                                                                                                                                          Με εκτίμηση ,

                                                                                                                                                       Παναγιώτης Μ. Κωστόπουλος