Menu
A+ A A-

ECOBEST - ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ

  Οπλισμένη τοιχοποιία πλήρωσης ECOBEST

 Η Κατασκευαστική - εμπορική εταιρεία ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε. με έδρα το Αίγιο Αχαΐας , Θέλοντας να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη περιοχή , διαθέτει την οπλισμένη τοιχοποιία πλήρωσης ECOBEST.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία μας, με σκοπό να εξασφαλίσει στους πελάτες της και στις κατασκευές που υλοποιεί , τόσο την ασφάλεια όσο και την εξοικονόμηση   χρήματος, ανακαλύψαμε τους ΤΟΙΧΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ   ECOBEST. Μέσα από την ξενάγηση στη σελίδα μας θα δείτε ΟΤΙ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Η τοιχοποιία πλήρωσης ECOBEST προσφέρει αυξημένες αντοχές, μεγαλύτερη απορρόφηση της σεισμικής ενέργειας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τοιχοποιίες αυξάνοντας τις υπεραντοχές του κτιρίου.

 Σημαντική Εξοικονόμηση Ενέργειας:

Η ECOBEST προσφέρει εξοικονόμηση μέχρι και 80% στις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης, χάρη στην ανώτερη μόνωση που διαθέτουν τα πάνελ μας λόγω του μειωμένου συντελεστή θερμοπερατότητας   που στις εξωτερικές τοιχοποιίες φτάνει και το 0.117 Kcal/m2hc.

ΣΥΣΤΗΜΑ ECOBEST

 

Παρουσίαση τοιχοποιίας ECOBEST
  
Το Κατασκευαστικό Σύστημα ECOBEST είναι καινοτόμο , οικονομικό  και εύχρηστο. Το σύστημα αποτελείται από συναρμολογούμενα, βιομηχανικής κατασκευής πάνελ. Χρησιμοποιείται ως στοιχείο πλήρωσης για εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες σε οικιστικές, βιομηχανικές και εμπορικές κατασκευές. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων, επικάλυψη στοιχείων σκυροδέματος αλλά και ως παραμένοντας ξυλότυπος.

Η τοιχοποιία ECOBEST υπερτερεί σε σύγκριση με τις υπάρχουσες συμβατικές τοιχοποιίες στην ταχύτητα εγκατάστασης , στην αξιοπιστία και στη μόνωση, ενώ διαθέτει και πολλά άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα. Χάρη στη συναρμολόγηση τους, τα πάνελ προσδίδουν –αποδεδειγμένα- τεράστια αντισεισμική αντοχή τόσο σε τοιχοποιίες πλήρωσης όσο και σε φέρουσες.

Τεχνική περιγραφή τοιχοποιίας ECOBEST


Η Οπλισμένη Τοιχοποιία Πλήρωσης ECOBEST, η οποία παράγεται  στην Ελλάδα, αποτελείται από δύο βασικά μέρη:

1) Τον πυρήνα διογκωμένης πολυστερίνης που είναι μη τοξικός, μη επικίνδυνος, αυτοσβενύμενος και χημικά αδρανής,

2) Τα δύο γαλβανισμένα πλέγματα υψηλών αντοχών που συνδέονται μεταξύ τους με την χρησιμοποίηση κάθετων περονών (joints) οι οποίες είναι ηλεκτροπονταρισμένες σ’αυτά.

Τα πάνελ μας διατίθενται σε διάφορα μεγέθη (πάχος-ύψος), σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις του κάθε έργου.

Στην ενότητα DOWNLOADS μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά τεχνικά εγχειρίδια για μεταλλικές και συμβατικές εφαρμογές.

Τοποθέτηση τοιχοποιίας

Η τοποθέτηση των πάνελ ECOBEST στο εργοτάξιο γίνεται πολύ γρήγορα και απλά. Τα πάνελ μεταφέρονται εύκολα από ένα ή δύο άτομα χωρίς να χρειάζονται ανυψωτικά μέσα. Η εγκατάσταση μπορεί επίσης να γίνει από ένα μόνο άτομο χωρίς τη χρήση άλλων βοηθητικών μέσων.

Οι τοιχοποιίες πλήρωσης ECOBEST αγκυρώνονται στο φέροντα οργανισμό, οπλισμένο σκυρόδεμα, μεταλλικό σκελετό, πλαισιακά με τη χρησιμοποίηση βλήτρων αγκύρωσης διατομής Φ 8.0. Η πλαισιακή στήριξη προσδίδει μόνιμη αγκύρωση της τοιχοποιίας με το φέροντα οργανισμό εξασφαλίζοντας άριστη σεισμική συνεργασία και αποτρέποντας την ολική ή μερική κατάρρευση της τοιχοποιίας σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.

Η τοποθέτηση της τοιχοποιίας ECOBEST πραγματοποιείται από τα μόνιμα ασφαλισμένα συνεργεία της εταιρείας μας, και οι πελάτες μας απαλλάσσονται από τα ένσημα της τοιχοποιίας του Πίνακα 1 με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ που χαρακτήρισε την τοιχοποιία ECOBEST ως στεγασμένο επάγγελμα.

Πλεονεκτήματα

Αντισεισμικό και Ανθεκτικό:

| Η τοιχοποιία πλήρωσης ECOBEST προσφέρει αυξημένες αντοχές, μεγαλύτερη απορρόφηση της σεισμικής ενέργειας σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τοιχοποιίες αυξάνοντας τις υπεραντοχές του κτιρίου.

Σημαντική Εξοικονόμηση Ενέργειας:
Η ECOBEST προσφέρει εξοικονόμηση μέχρι και 80% στις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης, χάρη στην ανώτερη μόνωση που διαθέτουν τα πάνελ μας λόγω του μειωμένου συντελεστή θερμοπερατότητας Κ που στις εξωτερικές τοιχοποιίες φτάνει και το 0.117 Kcal/m2hc.

Γρήγορη Εγκατάσταση:
Το κατασκευαστικό σύστημα ECOBEST τοποθετείται πολύ γρήγορα και απλά. Απαιτείται πολύ λιγότερος χρόνος και ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό για την εγκατάστασή του, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Ελαφρύ:
Χάρη στο μικρό βάρος των πάνελ ECOBEST δεν χρειάζονται ανυψωτικά μηχανήματα στο εργοτάξιο για τη μεταφορά τους.

Ανώτερη αντοχή πυρός:
Το κατασκευαστικό σύστημα ECOBEST είναι μία μη εύφλεκτη κατασκευή. Προσφέρει δείκτες πυραντίστασης που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των κανονισμών. Η πολυστερίνη είναι αυτοσβενύμενη σύμφωνα με το DIN 4102.

Ευέλικτο:
Προσαρμόζεται σε όλα τα αρχιτεκτονικά σχέδια με χαρακτηριστική ευκολία.

Οικονομικό:
Προσφέρει σημαντική μείωση κόστους σε σχέση με τα άλλα κατασκευαστικά συστήματα ενώ ταυτόχρονα μειώνεται δραστικά ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου.

Φιλικό προς το περιβάλλον:
Υψηλά ενεργειακά οφέλη μέσω παθητικής θερμομόνωσης με παράλληλη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων(ανακυκλώσιμα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον).

Έρευνα-Σεισμικά τεστ


Η ECOBEST με τα σεισμικά τεστ που πραγματοποίησε στη σεισμική τράπεζα του τμήματος Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έδειξε -σε σύγκριση με την κοινή τοιχοποιία πλήρωσης (τούβλο)- ότι διαθέτει:

1) Μεγαλύτερη θλιπτική, διατμητική αλλά και καμπτική αντοχή εντός του πεδίου της

2) Μεγαλύτερη αντοχή σε παραμορφώσεις

3) Σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξη ρηγματώσεων

4) Αποφυγή καταρρεύσεων.

Η τοιχοποία ECOBEST μειώνει τα νεκρά σεισμικά φορτία της κατασκευής καθώς το βάρος της ανά μ2 μειώνεται στο 1/3 σε σύγκριση με την τοιχοποιία του τούβλου.

Η ολοκλήρωση της έρευνας θα θεσπίσει την εφαρμογή κανονισμών- προτύπων, τόσο για την τοποθέτηση της τοιχοποιίας όσο και για το μοναδικό συνιστών τους στοιχείο, το κονίαμα, επιτρέποντας ουσιαστικά για πρώτη φορά τη δυνατότητα υπολογισμού των τοιχοπληρώσεων στο φέροντα οργανισμό βελτιστοποιώντας τις αντοχές των κατασκευών.

Βιοκλιματικός σχεδιασμός


Η Οπλισμένη Τοιχοποιία Πλήρωσης ECOBEST συμβάλλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς:

1) προσφέρει υψηλά ενεργειακά οφέλη οδηγώντας έτσι σε αύξηση της αποδοτικότητας των πόρων για θέρμανση και ψύξη των κτιρίων.

2) μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του κύκλου ζωής των κατασκευών, καθώς βασίζεται στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον και ανακυκλώσιμων υλικών.

3) Bελτιώνει την ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος του κτιρίου, μέσω φυσικού αερισμού, αυξάνοντας το συνολικό χρόνο ζωής του.

4) Συντελεί στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της θέρμανσης του πλανήτη μέσω της υψηλής ενεργειακής απόδοσης που οδηγεί σε άμεση μείωση των εκπομπών του CO2 στην ατμόσφαιρα.

5) Αποφεύγει την παραγωγή αποβλήτων και φύρας, τόσο κατά την παραγωγή των τοιχοπληρώσεων, όσο και κατά την εγκατάσταση τους.

Η τεχνολογία ECOBEST θεωρείται καθαρή – βιοκλιματική τεχνολογία.